Φολέγανδρος

English Greek

Η Φολέγανδρος είναι από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Αιγαίου, ανάμεσα στα νησιά Μήλο (στα δυτικά) και Σίκινο και Ίο στα ανατολικά. Έχει περίπου 750 κατοίκους και αποτελεί προορισμό για διακοπές ηρεμίας και γαλήνης. Εκείνοι που αναζητούν ηρεμία και ησυχία, στην Φολέγανδρο θα βρούν τον παράδεισο τους.

Sailing in Folegandros

Έχει διατηρήσει αναλοίωτο τον χαρακτήρα της και η κλασσική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική κυριαρχεί παντού. Τα κατάλευκα κυβόσχημα σπίτια με τους πολύχρωμους κήπους συνοδεύουν τα βήματα σας στο νησί και τα στενά δρομάκια σας οδηγούν σε μαγευτικές περιηγήσεις στα διάφορα χωριά. Η Χώρα, το κυρίως χωριό του νησιού προσφέρεται για εξερευνήσεις αλλά και χαλάρωση θαυμάζοντας την υπέροχη πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Η Χώρα είναι ένα πανέμορφο κομμάτι του νησιού και βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μ. Είναι ο πιο παλιός μεσαιωνικός οικισμός των Κυκλάδων και οι περιηγήσεις σας θα είναι γεμάτες εκπλήξεις. Περπατώντας θα ανακαλύψετε αρκετές πλατείες που προσφέρονται για ξεκούραση και ένα δροσερό ποτό στη σκιά των δέντρων.

Τα κατάλευκα σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν ένα τείχος (προστασίας σε παλαιότερα χρόνια από τους πειρατές), σήμερα ένα “τείχος” οδηγό για τις περιπλανήσεις σας στα στριφογυριστά μονοπάτια που δίνουν μια γεύση αυθεντικού Ελληνικού νησιού.

Το χωριό Καραβοστάσης είναι το λιμάνι του νησιού και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες στη Φολέγανδρο. Εδώ θα βρείτε ταβερνάκια, μπαράκια και πρόσβαση σε κοντινές και πολύ όμορφες παραλίες του νησιού. Το χωριό Άνω Μεριά βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού και προσφέρει στους επισκέπτες την γαλήνια ατμόσφαιρα του με τα πράσινα λιβάδια που το περιτριγυρίζουν καθώς εδώ επικεντρώνεται και η αγροτική απασχόληση των κατοίκων.

Αν αναζητάτε προορισμό για ηρεμία και γαλήνη, τότε η Φολέγανδρος είναι αυτό που ζητάτε. Είναι αυθεντικά όμορφη, έχει ωραίες παραλίες, δύο γραφικά χωριά, καλή τουριστική οργάνωση και καθόλου πλήθος τουριστών.

Στις κρουαζιέρες μας περιλαμβάνεται και η Φολέγανδρος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρουαζιέρα στην Φολέγανδρο, επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.