Σαντορίνη

English Greek

Η Σαντορίνη είναι από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο. Είναι το νησί που αναγνωρίζουν όλοι σε κάποια φωτογραφία και αν το έχουν επισκεφθεί δεν το ξεχνούν ποτέ. Χωριά κατάλευκα χτισμένα στις άκρες των κατακόρυφων βράχων, γύρω από την καλντέρα, έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας και δημιουργούν εικόνες μαγευτικής ομορφιάς.

Sailing in Santorini

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό κομμάτι των Κυκλάδων και είναι νησί με ιδιαίτερη ιστορία, που ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν. Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι, είναι πηγή πληροφοριών ενός πολύ αναπτυγμένου πολιτισμού που άνθισε χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά καταστράφηκε με την έκρηξη του ηφαιστείου μαζί με τον Μινωϊκό πολιτισμό στην Κρήτη πριν 3,600 χρόνια περίπου.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά που βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο της Σαντορίνης και φημίζονται για την υπέροχη θέα στην καλντέρα. Ακολουθώντας τα στενά δρομάκια του χωριού θα οδηγηθείτε σε σημεία με μαγευτική θέα στην καλντέρα και τον γαλάζιο ορίζοντα. Μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ στο παλιό λιμάνι για μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια άποψη της ηφαιστειακής δραστηριότητας, στα σημάδια και τις γεωλογικές επιστρώσεις στους βράχους.

Η Σαντορίνη είναι άριστα οργανωμένη τουριστικά και παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές σε κάθε τομέα του τουρισμού. Στα Φηρά υπάρχουν ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών για ευχάριστη και πραγματικά απολαυστική διαμονή καθώς υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια για να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό, ενώ δεν λείπουν και τα μπαρ με πολύ ωραία ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το ποτό σας στη μαγευτική θέα.

Η Οία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και είναι ακόμα ένας γνωστός προορισμός για να απολαύσετε την μαγευτική θέα και ατμόσφαιρα της καλντέρας. Τα υπόσκαφα κατάλευκα σπίτια του χωριού, οι θολωτοί τρούλοι των εκκλησιών, το λευκό και το γαλάζιο, η ενέργεια του ηφαιστειακού τοπίου αλλά και το ηλιοβασίλεμα κάνουν την Οία έναν παράδεισο ομορφιάς και μαγείας.

Κατά μήκος των νότιων και ανατολικών ακτών του νησιού θα συναντήσετε υπέροχες παραλίες που λόγω της ηφαιστειακής τους υπόστασης ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη τους ομορφιά. Παραλίες με μαύρη, λευκή ή ρόδινη άμμο, όπως το Καμάρι, η Περίσσα, η Κόκκινη ή η Λευκή παραλία αποτελούν ξεχωριστή εμπειρία. Κάποιες είναι οργανωμένες και θα βρείτε παροχές σε εστιατόρια, μπαρ και θαλάσια σπορ ενώ άλλες είναι απομονωμένες αλλά εξίσου δημοφιλείς.

Η Σαντορίνη είναι ένα μαγευτικό νησί που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος έστω μια φορά στη ζωή του. Οι σύγχρονες παροχές και ανέσεις σε συνδυασμό με την πανέμορφη ατμόσφαιρα, οι γεύσεις του καλού φαγητού και φυσικά του κρασιού που φημίζεται η Σαντορίνη, θα ικανοποιήσουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Αποτελεί εμπειρία μοναδικής ομορφιάς και σίγουρα με την σπουδαία ιστορία της, την αναγέννηση της από τις ηφαιστειακές στάχτες σε κάτι τόσο υπέροχο, και τη ζεστή φιλοξενία, θα σας μαγνητίσει κερδίζοντας ένα κομάτι της καρδιάς σας.

Η Santorini Speed Sailing καθώς εδρεύει στην Σαντορίνη, προσφέρει πολλές προτάσεις για κρουαζιέρες σε πανέμορφους προορισμούς στο νησί. Μπορούμε να οργανώσουμε κρουαζιέρες στο ηφαίστειο και τα νησάκια Καμμένη και Θηρασιά, κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα, όπου θα θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα από τη θάλασσα, ακόμα και κρουαζιέρες σχεδιασμένες αποκλειστικά για εσάς, αναλόγως των επιθυμιών και προτιμήσεων σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε πλήρως σχετικά με κάθε προορισμό σε αυτό το πανέμορφο νησί.