Μήλος

English Greek

Η Μήλος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί και ένα από τα ομορφότερα των Κυκλάδων. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές και προσφέρει σύγχρονες ανέσεις με άπλετη φυσική ομορφιά. Είναι από τα ανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων και βρίσκεται κοντά στην Κίμωλο, Σέριφο και Σίφνο. Το νησί είναι επίσης γνωστό και για το άγαλμα της Αφροδίτητς που βρέθηκε εδώ, το οποίο σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Sailing in Milos

Το νησί έχει από τα μαγευτικότερα τοπία στο Αιγαίο και ειδικά το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακίνικο είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το νησί είναι ηφαιστειακό και για αυτό ακριβώς τα τοπία του έχουν τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη ομορφιά. Τα ηφαιστειογεννή πετρώματα που χαρίζουν τις ιδιαίτερες χρωματικές τους πινελιές στις παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι ιστορίες για πειρατές και τα εξωτικά χρώματα, χαρίζουν στη Μήλο τη μαγευτική της προσωπικότητα που κερδίζει τον επισκέπτη αμέσως.

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και εδώ κυριαρχεί η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, όπου τα κατάλευκα κυβόσχημα σπίτια, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργούν ένα τείχος προστασίας (από τους πειρατές παλαιότερα). Τα στριφογυριστά δρομάκια οδηγούν ψηλά στο Κάστρο, ενώ η διαδρομή θα σας αποκαλύψει όμορφα καφενεδάκια, πολύχρωμα ξέφωτα και σημεία με υπέροχη θέα.

Στη Μήλο θα βρείτε χωριά και οικισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε για να γνωρίσετε καλύτερα. Τα Μουσεία της και οι κατακόμβες αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την ιστορία του νησιού. Το ψαροχώρι Κλήμα, η Πλάκα και η Πολλώνια είναι μερικά από τα χωριά της Μήλου που θα σας εκπλήξουν με την ομορφιά και τη γραφικότητα τους.

Στη Μήλο υπάρχουν όμως εξίσου εντυπωσιακές παραλίες με ξεχωριστή φυσική ομορφιά που προσφέρονται για κολύμπι και χαλάρωση. Το Παλαιοχώρι, το Τσιγκράδο και η Αγία Κυριακή είναι κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, ενώ το Σαρακήνικο είναι η παραλία που γνωρίζουν όλοι, με το υπέροχα εντυπωσιακό τοπίο, όπου οι λευκοί βράχοι σμιλεμένοι απ΄τους ανέμους έρχονται σε αντίθεση με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Το νησί έχει άριστη τουριστική οργάνωση με σύγχρονες ανέσεις και παροχές. Θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή, τα εστιατόρια και τις ευκαιρίες διασκέδασης στο νησί. Είτε αναζητάτε διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε περιπέτεια και διασκέδαση η Μήλος προσφέρει τα πάντα.

Αν ενδιαφέρεστε για την κρουαζιέρα στη Μήλο, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε ότι πληροφορία θέλετε. Μπορούμε επίσης να οργανώσουμε μια κρουαζιέρα στη Μήλο, αποκλειστικά για εσάς και τους φίλους σας.